Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Logo .be
 • Dagen
  0
 • Uren
  0
 • Minuten
  0
 • Seconden
  0

6e sessie van het netwerk ‘gender-friendly ondernemingen’: Vrouwen en mannen in atypische beroepen

Datum

: 28/11/2016

Uur

: 09:00 tot 14:00

Plaats

: Procter & Gamble B.I.C., Temselaan 100, 1853 Strombeek-Bever

Adres

: Ernest Blerotstraat 1, 1070 Brussel

E-mail
Telefoon

: 02/233.41.74

Website
Vertaling

: Simultaanvertaling FR-NL is voorzien.

Documenten

Er zijn geen documenten voor dit event beschikbaar.

Beschrijving Tonen

Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen nodigt u graag uit voor een nieuwe samenkomst van het netwerk ’gender-friendly ondernemingen’ op maandag 28 november 2016. Deze keer richten we ons op de vraag “Hoe kunnen we mannen en vrouwen in atypische sectoren en beroepen aantrekken en behouden?”.

Op de arbeidsmarkt lijkt het vaak alsof de stereotypen tussen vrouwen en mannen versterkt worden. Vrouwen zouden eerder zorgend en empathisch zijn, waardoor ze vooral vertegenwoordigd zijn in de zorgsector. Mannen zouden eerder fysiek sterk en technisch aangelegd zijn, waardoor je ze vaker in de bouwsector kan vinden. Aan deze stereotypen is vaak een waardeoordeel verbonden. Zo worden typisch vrouwelijke beroepen en sectoren vaak minder gewaardeerd, op het vlak van status, maar ook financieel. Mannen daarentegen botsen – in hun privé- én hun beroepsleven – dan weer op kritiek wanneer ze bijvoorbeeld zorgende taken opnemen. Het is zowel voor de werkgever als werknemer interessant deze stereotypen te doorbreken: zo ontstaat er een brede waaier van beroepsmogelijkheden voor de werknemer en het potentieel talent wordt maximaal benut door de werkgever.

Een aantal ondernemingen heeft dit goed begrepen en er komen dan ook steeds meer initiatieven van de grond om vrouwen en mannen de weg te laten vinden naar minder evidente beroepskeuzes. Toch is het niet altijd gemakkelijk om als bedrijf maatregelen te vinden die écht werken.

Tijdens deze zesde sessie zullen we de goede praktijken van drie ondernemingen analyseren. We bekijken het “parcours” van elk initiatief, de context waarin ze gelanceerd werden, de eventuele weerstand en hoe die overwonnen werd. Er is ook ruimte voor debat waarbij iedereen de kans krijgt om vragen te stellen en de eigen ervaringen te delen.

Programma Tonen

09:00

Onthaal met koffie

09:30

Verwelkoming door het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen

09:40

Intro door Laure Waegemans - Procter & Gamble

10:00

Getuigenissen ondernemingen

o Emilie Lorenzini - Sodexo o Mireille Protin & Isabelle Kinnar - HR Rail o Danielle Moens - Centre for Balanced Leadership

11:30

Debat in interactieve groepen

12:20

Lunch

Beoordelen

Was u aanwezig op dit event? Mogen wij u vragen om dit event te beoordelen. Uw mening zorgt ervoor dat wij in de toekomst nóg beter kunnen doen!

Verplicht in te vullen